Shop Amok

Ledige butikslokaler i Ry bliver midlertidige udstillingssteder.

Ledige butikslokaler i Ry bliver midlertidige udstillingssteder.

ShopAmok i Ry

 Kunsten flytter ind i ledige butikslokaler, når fire kunstnere udstiller værker og installationer i tomme butikker i Ry. Værkerne kan opleves som en visuel scene, der danner rammen for et møde mellem kunst i det offentlige rum og dets forbipasserende publikum.

Af Pernille Krogh

Kunstråd Skanderborg præsenterer i samarbejde med Ry City kunstprojektet ShopAmok. Fire billedkunstnere er fra 1. til 16. marts inviteret til at udstille i butikker, der ikke er udlejet lige nu, og kortvarigt fylde dem med farver, former og liv. I 14 dage vil forbipasserende møde kunstværker gennem butiksvinduerne og opleve forskellige visuelle udtryk.

Kunstnerne har frie rammer og værkerne har både overraskende, udfordrende og sanselige elementer

”Et tomt butiksvindue kan opleves som et klart afgrænset rum. En teaterscene vendt direkte ud mod sit publikum. Hvad der skal ske, bestemmer kunstneren”, fortæller formanden for Kunstråd Skanderborg Thomas Andersson.

De fire udstillende kunstnere, Steffen Tast, Dorthe Bøtker, Birgitte Kristensen og Bjørn Kromann Andersen, er meget forskellige i deres stilistiske udtryk og bringer derfor i samspil ulige formater til butiksvinduerne. Værkerne kan både ses uafhængigt af hinanden eller opleves som en visuel collage set fra turistbureauet på den anden side af vejen.

Thomas Andersson påpeger at de tomme lokaler selvfølgelig skal udlejes igen, men i ventetiden på nye lejere får kunsten råderum, og den får lov til at lege med.

 

Fakta:
Fernisering fredag den 1. marts kl. 16.00 på VisitSkanderborgs Turistbureau i Ry, med udkig til kunstværkerne på den anden side afshop amok

← Previous post

Next post →