Kunstnergruppen BASIC // FROST & andre underværker

  1. december 2021 – 16. januar 2022

Kunstnergruppen Basic består af fire medlemmer, der bor og arbejder i Østjylland. Med udgangspunkt i temaet frost vil de skabe en fælles udstilling med både nye og ældre værker. Titlen refererer til konkrete underværker, som f.eks. når isens iboende strukturer bliver billedliggjort, men den fører også videre til en anden mangfoldighed af underværker med finurlige, historiske, dystopiske og til tider smukke tilstande. Bjørn Kromann-Andersen er inviteret med som gæst.

Bente Lyhne (f. 1952) arbejder med maleri, tegning, collage, foto og monotypier. Inspireret af Henry David Thoreaus litterære beskrivelse af en frossen vandpyt og isens smukke, organiske mønstre forbinder hun det faktuelle med det poetiske i sine nyeste værker: Når sådanne huller fryser til og en regnbyge følger efter og endelig en ny frostnat danner frisk, glat is over det hele, er den smukt marmoreret af mørke figurer, formet omtrent som spindelvæv; is-rosetter, kunne man kalde det (1854)

Bjørn Kromann-Andersen (f. 1954) tager med afsæt i en klassisk skulpturforståelse et spring ud i både det personlige og det samfundsrelaterede mørke. Han forvandler ofte hverdagsgenstande som urtepotter og agern til enorme objekter og med surreelle sammenstillinger og en vis portion humor skaber han rum til det personlige udsagn. Bjørn Kromann-Andersen vil fortrinsvis vise skulpturer i forskellige materialer som bronze, keramik og stentøj.

Hardy Brix (f. 1951) har de seneste år arbejdet med et mere legende og eksperimenterende udtryk i sine malerier og akvareller. Han anvender forskellige hjælpemidler som kompressor, cykelhjul, lampeskærme og sæbebobler, der sætter sig som spor og aftryk på papiret, så der ofte opstår en ny orden. Det er mønstret, gentagelsen og rytmen i den organiske proces, som optager Hardy Brix.

Bodil Lisbeth Thomsen lader sig oftest inspirere af naturen og særligt menneskets samhørighed med naturen, bevægelse eller sindstilstand i en antropologisk sammenhæng. Lærred og plexiglas er hendes foretrukne materialer sammen med tusch, akryl, olie, egne fotos og forskellige organiske materialer. Skulpturelt arbejder Bodil Lisbeth Thomsen med materialerne fiberbeton eller bronze, hvor hun søger figurativ enhed og konsekvens.